Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Medicatie LBD #3029
  Leonie Vergouw
  Moderator

  Goedemorgen mw Wender,

  Ik begrijp uw zorgen omtrent de narcose en gebruik van medicatie rondom de staar operatie van uw moeder. Ondanks de haast lijkt met mij raadzaam om eerst een geriater consulteren voor uw moeder voor de ingreep gaat. Deze kan inschatten hoe groot het risico op een delier is en dan zo goed mogelijk advies geven voor de operatie. Ook kan er dan een weloverwogen afweging worden gemaakt betreft de manier van verdoving ( lokaal wat weer nadelig kan zijn vanwege onrust tijdens de ingreep) of narcose ( wat weer meer risico geeft op een delier). Bespreek het met de oogarts.

  Veel succes.

  Met vriendelijke groet

  Susanne Hoogers, neuroloog

  In reactie op: Rivistagmine #1833
  Leonie Vergouw
  Moderator

  Beste meneer van Die,

  Om op uw eerste vraag antwoord te geven. Hallucinaties zijn een onderdeel van Lewy Body dementie en kunnen het ene moment erger zijn dan het andere moment. Tijdens een infectie kan bijvoorbeeld een toename worden gezien van de hallucinaties. Het is niet goed bekend welke relatie vermoeidheid en hallucinaties met elkaar hebben.

  Uw tweede vraag is lastiger te beantwoorden. Of medicatie al dan niet gecontinueerd moet worden kan alleen een behandelend arts beantwoorden. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat indien er een verdenking is dat rivastigmine geen effect (meer) heeft deze gestopt kan worden.

  S. Hoogers, neuroloog

  In reactie op: Hoe kan ik mijn moeder nog troosten? #1710
  Leonie Vergouw
  Moderator

  Beste mevrouw Visser,

  Bij Lewy body dementie komen veel verschillende klachten voor, die ook nog eens sterk in intensiteit kunnen wisselen en soms weer overgaan. Een kort en eenduidig antwoord op uw vraag is dan ook moeilijk te geven. Medicijnen om de ziekte af te remmen, zijn er helaas niet. Wel zijn er medicijnen die een aantal symptomen waaronder hallucinaties, wanen en achterdocht kunnen onderdrukken. Deze kunnen afhankelijk van de ernst van de klachten zeker overwogen worden. Wat ik u wil adviseren is hierover in overleg te gaan met een betrokken casemanager of de behandelend huisarts/verpleeghuisarts.

  Met vriendelijke groeten,

  Dr. F.J. de Jong, neuroloog Erasmus MC

  In reactie op: Medicatie LBD #1672
  Leonie Vergouw
  Moderator

  Beste mevrouw Beijersbergen,

  Bedankt voor uw reactie op het forum. Het is fijn om te horen dat uw man beter slaapt. We zouden graag toe willen voegen dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat CBD-olie klachten vermindert bij patiënten met Lewy body dementie en adviseren iedereen die wil starten met nieuwe medicatie dit in overleg te doen met de behandelend specialist.

  Drs. L Vergouw, arts-onderzoeker Erasmus MC
  Dr. FJ de Jong, neuroloog Erasmus MC

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)